advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse burgemeester toch niet naar Den Haag, hoorzitting over herindeling Landerd en Uden geannuleerd

De hoorzitting in Den Haag over de gemeentelijke herindeling van Landerd en Uden is geannuleerd, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De Osse burgemeester en verschillende actiegroepen zullen woensdag dus niet de Tweede Kamer toespreken.

De harde lockdown zorgt ervoor dat de hoorzitting over meerdere gemeentelijke herindelingen voorlopig geschrapt is. De zitting voor de commissie voor Binnenlandse Zaken zou plaatsvinden op woensdag tussen 14.00 en 16.30 uur. Vanuit Oss zou burgemeester Wobine Buijs de Tweede Kamer toespreken om haar visie te geven over het fusieproces van Landerd en Uden. Eens te meer wilde de burgemeester hier duidelijk maken dat de plannen om tot de nieuwe Maashorstgemeente te komen 'onlogisch en onverstandig' zijn. 

Naast de Osse burgemeester zouden ook de gemeenteraad Uden en de actiegroepen 'Schaijk hoort bij Oss en niet Uden!' en 'Weeffout Landerd en Splitsing Maasdonk' aanwezig zijn in Den Haag om in te spreken. Het is nog niet duidelijk wanneer de hoorzitting wordt ingehaald. Op 1 januari 2022 moet de fusie tussen Uden en Landerd definitief worden.