advertentie Banner Trined

Osse carnavalsactiviteiten dit jaar van de baan

Alle openbare carnavalsactiviteiten van Stichting CarnavalsViering Oss (SCVO) zijn in ieder geval voor dit jaar van de baan. Dat heeft de SCVO besloten met het oog op de nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus.

Dat betekent dat de opening van het seizoen, de ‘Urste Deinsdag van Oktober’, niet doorgaat. Ook komt er geen 11-11 bal en worden er geen nieuwe stadsprins, jeugdprins en boerenbruidspaar onthuld. “Het is een weloverwogen en moeilijk besluit omdat carnaval ons allemaal erg na aan het hart ligt”, zo laat de SCVO weten.

De stichting zegt nog geen beeld te hebben van hoe het carnaval van 2021 er uit gaat zien. Dit vanwege de snel wisselende omstandigheden rond het coronavirus. De komende maanden wordt met de achterban besproken wat er binnen de geldende regels mogelijk is. De afgelopen tijd is daarover al vaak overleg geweest met de gemeente Oss, de carnavalsclubs en met de acht grootste Brabantse carnavalssteden. Dit overleg wordt de komende tijd nog geïntensiveerd, aldus de SCVO.