advertentie Banner SNLR.nl

Osse handballers blijven in eredivisie

Aanvoerder Erik Loeffen van Olympia '89/DOS '80 is blij met de duidelijkheid van de handbalbond. Hij roept andere sportbonden op om ook zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

De handbalbond heeft namelijk vastgesteld dat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen de play-offs niet meer gespeeld kunnen worden. "Het is fijn dat er vanuit de handbalbond duidelijkheid is", zegt Loeffen. "Ik denk dat er bij andere sportbonden momenteel vertwijfeling blijft ontstaan, waardoor clubs in onduidelijkheid achter blijven."

De club uit Oss en Heesch zou in de play-offs moeten knokken om lijfsbehoud omdat ze in de reguliere competitie als voorlaatste waren geëindigd. Nu de play-offs zijn afgelast komen er dit seizoen geen kampioenen en hoeft er ook niemand te degraderen. Wel kunnen clubs bij de bond aangeven dat ze vrijwillig willen degraderen of promoveren. Het bondsbestuur kijkt dan naar de mogelijkheden. "We waren er wel klaar voor. Het doel was handhaven dit seizoen. Dat hebben we gehaald, al is het op een manier die je vooraf niet ziet aankomen."

Voor vertrekkend trainer Frans van Erp komt er wel heel plotseling een einde aan zijn trainerschap bij de Osse club. "Je neemt nu afscheid zonder jezelf te kunnen handhaven op een sportieve manier. Dat geeft wel een raar gevoel", vertelt Van Erp. Wie hem opvolgt, en onder de nieuwe naam Dynamico de eredivisie in gaat, is nog niet bekend. Van Erp: "Ik weet dat ze druk doende zijn met gesprekken. De kogel is nog niet door de kerk. Maar ik ga ervan uit dat het binnen een aantal weken geregeld is."