advertentie Banner SNLR.nl

Osse hockeysters winnen met korfbaluitslag

De hockeydames van MHC Oss zetten de zegereeks voort met een 9-6 overwinning op HOD uit Valkenswaard. 

Na een zwakke seizoensstart hebben de Osse hockeysters zich volledig herpakt. In eigen huis versloeg het HOD, dat het eerste kwart van de wedstrijd begon met veel lef. Door goed verdedigend werk wist MHC ervoor te zorgen dat de tegenstander niet echt gevaarlijk wist te worden.

Eerste helft met zes doelpunten
Na een kleine 8 minuten maakte aanvoerder Karen Festen de 1-0 uit een strafcorner. Vanaf dat moment ging het snel. Anouk van Roosmalen scoorde de 2-0, Jessie Kuijpers de 3-0 en Lynn van Rodijnen de 4-0. Nadat HOD de 4-1 maakte, sloeg Oss terug door nog voor het eind van de eerste helft de 5-1 te maken middels een goal van Britt Vossenberg.

HOD komt sterk terug
HOD greep het derde kwart aan voor een alles-of-niets offensief. Heel even leek dat te gaan werken. De Brabanders maakten de 5-2, 5-3, 5-4 en zelfs de 5-5 waardoor de ruime voorsprong van Oss uit handen werd gegeven. De dames van MHC stoken de koppen bij elkaar.

MHC scoort er lustig op los 
In het vierde kwart was weer helemaal voor MHC Oss. Iza Tulkens zette de voorsprong terug op het bord (6-5). Kuijpers zorgde wederom voor een ruimere voorsprong met de 7-5. Daarna was het Van Rodijnen die de 8-5 binnenwerkte. HOD sloeg nog één keer terug (8-6). Van Rodijnen was de laatste die scoorde in het doelpuntrijke duel (9-6).

MHC Oss staat nu tweede in de competitie, één punt achter MHC Rosmalen. Wel heeft MHC Oss op dit moment de meeste doelpunten gemaakt van alle teams in de eerste klasse.