Osse kermis opnieuw op de Rusheuvel, ook groen licht voor Berghem en Geffen

De kermis in Oss in augustus gaat door en als locatie is dit jaar opnieuw gekozen voor het terrein van sportpark De Rusheuvel. Dit vanwege de onzekerheden die er nog zijn over de coronamaatregelen die dan gelden.

De gemeente Oss heeft ook groen licht gegeven voor de kermissen in Berghem en Geffen. De kermis van Berghem wordt in het tweede weekend van juli al georganiseerd en die wordt gehouden op het Mr. Gielenplein. In Geffen was de kermis vorig jaar op het handbalterrein maar nu wordt gekeken naar een terrein bij de molen.

Wethouder Thijs van Kessel ziet de Rusheuvel als terrein voor de Osse kermis wel zitten: “We hebben vorig jaar gezien dat het daar veilig kan. We kijken nog naar wat aanpassingen aan de routes, bijvoorbeeld als het gaat om het halen en brengen van bezoekers, dat kan nog wat beter. En we proberen het nog wat grootser aan te pakken dan vorig jaar. Er is in ieder geval al voldoende interesse bij de exploitanten van spectaculaire attracties.” Net als vorig jaar is er ook dit keer weer een 'nostalgische kermis' in het Jan Cunenpark.

Opnieuw geen kermis dus in het Osse centrum, dat was volgens de wethouder nog niet haalbaar: “We zitten daar bijvoorbeeld ook met de terrassen die momenteel wat ruimer mogen zijn dus dat zou niet goed passen. En we hebben nu eenmaal de luxe van de Rusheuvel als terrein dichtbij de binnenstad. Maar uiteindelijk moet de kermis toch wel weer gaan terugkeren in het centrum.”