advertentie Banner Trined

Michel Nierop repeteert voor het inspelen van de cd's.

Osse kinderen met taalachterstand krijgen nieuwjaarsgeschenk

Vijftig cd's met kinderliedjes en luisterverhalen gaan in januari naar kinderen met een taalachterstand. Maxime Laarmans, vrijwilliger van LeesExpeditie in Oss, bedacht het plan omdat de uitjes dit jaar niet door zijn gegaan.

Normaal gesproken gaan de vrijwilligers een keer per week naar de kinderen, van wie de moedertaal vaak niet de Nederlandse is. Daar lezen ze dan samen of doen ze een spelletje. "Door corona hebben deze kinderen dit jaar niet dezelfde aandacht gehad als voorgaande jaren", weet Laarmans. Daarom bedacht ze het cadeau als kleinigheidje voor de kinderen. De vrijwilligers krijgen de cd's en gaan daarmee in januari naar de kinderen om ze samen te beluisteren. "Zodat 'ie niet ergens op een stapel belandt."

Omdat er veel geld nodig is om cd's te maken en bewerken, kreeg Laarmans steun van Ons Welzijn, waar het project LeesExpeditie is ontstaan. Ons Welzijn was bereid 250 euro te doneren. Bob en Danny, twee Osse audiotechneuten, willen zich belangeloos inzetten en her en der vond Laarmans muzikale Ossenaren voor het creatieve deel. Met steun van de Haellastichting komt het project helemaal van de grond.

Ook voor eenzame ouderen in de Ruwaard

Op de cd's komen zowel moderne als klassieke liedjes en versjes en een luisterverhaal over het geluk van sterfelijkheid. "Dat bracht ons op het idee de doelgroep te vergroten. Er zijn immers meer mensen die blij worden van muziek", zegt Laarmans. Er worden nu ook honderd cd's gemaakt voor eenzame ouderen in de Ruwaard. Het eerste deel van de cd's wordt zaterdag opgenomen, halverwege december volgt de verdere inhoud.