Osse leraar steunt goed doel met kinderboek

Leerkracht Koen Vogels brengt het kinderboek Formule 6 uit en tegelijkertijd steunt hij stichting Kidz-Taz.

Het nieuwe kinderboek van Vogels gaat over een jongetje die nattigheid voelt wanneer de meester op school vervangen wordt door een invalkracht. “Hij komt er achter dat het een gekke professor is”, vertelt Vogels. De professor heeft verkeerde bedoelingen en het jongetje doet er vervolgens alles aan om de gekke leraar te stoppen.

Vogels, zelf leraar van groep 5 en 6 van de John F. Kennedyschool, kwam door zijn eigen verleden op het idee voor het verhaal. “Ik ben zelf invaller geweest op een basisschool en daarnaast was ik een professor. Wel was ik een goedaardige professor”, zegt Vogels lachend.

Het schrijven van kinderboeken is voor Vogels een hobby en een boterham hoeft hij er niet aan over te houden. “Ik wil graag iets terugdoen voor de kinderen en steun daarom stichting Kidz-Taz”, zegt Vogels die voor ieder verkocht boek één euro aan de stichting doneert. “Die stichting steunt kinderen die het financieel moeilijk hebben. In coronatijd hebben kinderen het nog zwaarder. En misschien zitten die kinderen ook wel bij mij op school. Ik draag hen graag een warm hart toe.”

Zijn eerste kinderboek ‘Flikker Op’ schreef Vogels in 2009.