Osse middelbare scholieren komen tegen elkaar uit op het voetbalveld

Het is lang geleden dat middelbare scholieren leerlingen van andere scholen konden uitdagen voor een potje voetbal. Als eerste grote activiteit na de lockdown organiseerde het Sport Expertise Centrum met Het Hooghuis en Het Maaslandcollege de High School Football Cup.

500 fanatieke voetballers uit de brugklas en het tweede jaar van Het Hooghuis en het Maaslandcollege namen het vrijdag tegen elkaar op. Verdeeld over twee sportparken, bij O.S.S. ‘20 en bij SV TOP, werd de High School Football Cup gespeeld. "We mogen weer locatieoverstijgend met elkaar sporten", zegt Justin Hendriks van het Sport Expertise Centrum blij. "De kinderen staan te springen om eindelijk weer met elkaar te voetballen."

Loek, een van de deelnemers, is lid van een voetbalclub. "Daar had je vooral wedstrijden tegen teams van je eigen club. Dat kan niet leuk blijven." Tara: "Het is grappig dat je speelt tegen mensen die je kent en herkent. Soms moet je ook tegen mensen die je niet mag, dan gaat het er wat harder aan toe."