advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse Muziekvereniging Hartog krijgt sleutel nieuw onderkomen op de Rusheuvel

Een bijzonder moment maandag voor Muziekvereniging Hartog in Oss. De vereniging kreeg namelijk de sleutel overhandigd van haar nieuwe onderkomen op sportpark De Rusheuvel.

Het gebouw is in een jaar tijd neergezet en staat naast het clubgebouw van tafeltennisvereniging OTTC. Het pand is gebouwd door Hendriks Onderhoud en Beheer in opdracht van Park & People. Bij de nieuwbouw komt ook een parkeerplaats voor 50 auto’s. Die wordt vooral gebruikt door de muziekvereniging maar ook door andere clubs en verenigingen die van het gebouw gebruik kunnen gaan maken.

De muziekvereniging was jarenlang gevestigd aan de Beethovengaarde maar moest daar weg vanwege de woningbouwplannen op die locatie. De 40 leden van Hartog kunnen nu dus weer vooruit, al wordt deze maand vooral nog gebruikt om het nieuwe onderkomen helemaal in te richten.

Grootse plannen

Voorzitter Bennie van Zandvoort van Hartog heeft in ieder geval al grootse plannen: “Ik zie deze plek hét kloppend hart van muzikaal Oss
worden, met crossmediale samenwerkingen, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Het zou mooi zijn als het gebouw optimaal gebruikt wordt. Het leent zich zeker voor een samenwerking met andere musici. Ik zie bijvoorbeeld mogelijkheden voor de big band, zangkoren, dweilkapellen en andere muziekgezelschappen. Laten we deze nieuwe plek met elkaar optimaal gaan gebruiken.”