Osse ontwerpen op truien en shirts

Julian Derijks en Siem van de Kamp uit Oss wilden eens wat andere kleren kunnen kopen. Ze gingen zelf aan de slag. Met hun kledinglijn Spliffed brengen ze truien en shirts met onder meer Osse ontwerpen.

Het kan zomaar zijn dat je laatst mensen rond zag lopen met truien met ontwerpen van de Grote Kerk of van een steegje in de binnenstad. Dat zijn creaties van de jonge Ossenaren Van de Kamp (16) en Derijks (16) met hun kledinglijn Spliffed. "We vonden dat de kleren de laatste tijd 'minder' werden", zegt Julian. "En dus zijn we zelf aan de slag gegaan."

De jongens gingen aan de slag en brachten het via een Instagram-account uit. "De reacties waren goed", vertelt Siem. "Mensen vinden het ook leuk om herkenbare punten te zien op kleren."

Voor de jonge ontwerpers zitten de eindexamens op de middelbare school erop, dus kunnen ze weer aan de slag. De volgende (zomerse) lijn van Spliffed kent geen Osse ontwerpen, maar in de toekomst komen die wel terug. "Er werd goed op gereageerd, dus het zou kunnen dat we daar mee terug gaan komen", aldus Julian. Siem weet wel wat leuk is om op een trui of shirt te zetten: "Het TOP Oss-stadion lijkt ons wel leuk."

advertentie

Lees ook deze artikelen