Osse politiek positief over uitbreiding Bierbrouwerij Oijen, ondanks klachten omwonenden

Partijen in de Osse gemeenteraad zien de uitbreidingsplannen van Bierbrouwerij Oijen wel zitten, ondanks aanhoudende bezwaren van omwonenden. Dat bleek donderdagavond in een commissievergadering.

Advocaat Niels Crooijmans sprak daar namens een aantal omwonenden en wees erop dat er de afgelopen jaar al veel overlast is geweest. En daar is volgens hem nauwelijks iets aan gedaan door de eigenaren. De gemeente is te laks geweest wat betreft de handhaving, aldus Crooijmans.

Volgens Fokke Roeland van de Bierbrouwerij wordt door de uitbreiding de overlast juist verminderd. Er is al een nieuw parkeerterrein aangelegd en door een nieuwe entree moeten de buren weinig meer merken van de auto’s. De partijen in de raad zijn positief over de uitbreidingsplannen omdat het goed past binnen de ambities van de gemeente op het gebied van toerisme en recreatie.

Het bedrijfsgebouw wordt uitgebreid tot 900 m2 bruto vloeroppervlak waarvan 650 m2 is bedoeld voor inpandige horeca. Het terras wordt vergroot naar 400 m2. Verder komt in de bestaande bedrijfswoning een groepsaccommodatie voor maximaal 12 personen. De locatie van chalets verhuist naar de westkant van het plangebied en er komt een staanplaats voor campers.