advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse producer scoort hit met coronalied ‘Morgen’

Het zijn niet alleen bekende Nederlanders die een lied maken over de coronacrisis, ook de onbekendere producers en artiesten laten zich inspireren om een nummer uit te brengen. 

Één van de vooralsnog onbekendere producers die zich aan een coronalied heeft gewaagd, is Jesper Hoekstra uit Oss.

De 22-jarige student aan het Conservatorium in Rotterdam produceerde samen met mede-studente Amina Sahli uit Bunnik het nummer ‘Morgen’,  geïnspireerd door de coronacrisis en alle ellende die deze met zich meebrengt. "Het is ontstaan door het missen van je geliefde en door de vrijheid die beperkt is.  Daar moesten we iets mee. Amina heeft het heel mooi verwoord en daar mocht ik de muziek voor maken. Zo is het tot stand gekomen.”

Filmpje

Het maken van het lied was wel een behoorlijke haastklus. Binnen vijf dagen was het idee uitgewerkt tot een volledig afgewerkte productie. "Het begon met een filmpje op Instagram dat nu bijna 30.000 keer is bekeken. Daar moesten we iets mee. En nu,  een week later, is er de eerste single van Amina als artiest."

(Tekst gaat door onder de video)

In amper drie dagen tijd is het lied op Spotify ruim 2000 keer beluisterd en ook bekende Nederlandse artiesten en DJ’s pikten het nummer op. En dat verbaasde Hoekstra. "Het is wel bijzonder dat het zoveel mensen raakt. Dat een Giel Beelen, een Glenn Faria, een Kraantje Pappie - al die artiesten - de noodzaak voelen om het te delen. Voor een jongen in zijn kamertje is dat leuk om mee te maken."

Boodschap

Ook op Youtube is het nummer te vinden en aan de videoclip heeft ook de rest van de familie Hoekstra in de vorm van moeder Marian en oudere zus Sanne zijn steentje bijgedragen: "Mijn moeder is grafisch vormgever en mijn zus tekent heel veel, dus ik dacht: ‘Waarom maken we zelf niet iets?’ Het bevestigt wel een beetje de boodschap; 'Samen staan we sterk'. Een week voor dit hele gebeuren hadden we het erover dat we iets met zijn allen moesten maken en een week later is dit eruit gerold. Niet geheel volgens de planning, maar toch wel heel leuk.”