Osse raad wil zich niet uitspreken tegen kerncentrale

De gemeenteraad van Oss wil zich niet nu al uitspreken tegen de mogelijke komst van een kerncentrale in de gemeente of elders in de provincie. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering.

SP en GroenLinks hadden een motie ingediend om nu als raad al stelling te nemen maar alleen de PvdA sloot zich daarbij aan.

Aanleiding voor de motie was het feit dat in het provinciebestuur de mogelijkheid van kernenergie als optie voor de toekomst op tafel was gekomen. SP, GroenLinks en PvdA willen daar nu al een stokje voor steken. Dit vanwege de hoge kosten van een kerncentrale, het afvalprobleem en de mogelijke onveiligheid.

De andere partijen steunden de motie niet, vooral omdat ze het erg voorbarig vinden en omdat Oss volgens hen toch niet gaat over dergelijke beslissingen. VVD, CDA, D66, VDG en Beter Oss willen de mogelijkheid van kernenergie in de toekomst niet nu al uitsluiten. Volgens wethouder Johan van der Schoot is het ook verstandiger dat Oss zich concentreert op de concrete energieopgaven die er liggen, en waar Oss zelf wél een stem in heeft.