advertentie Banner SNLR.nl

Osse sportakkoord ondertekend door vijftig partijen

In Dome-X is woensdagavond het Osse Sportakkoord ondertekend. In het akkoord staan de plannen hoe men probeert Osse inwoners meer te laten sporten en bewegen.

Wethouder Kees van Geffen is bijzonder trots met het akkoord, met maar liefst vijftig handtekeningen daarop. "Sport is een belangrijk bindmiddel. Bewegen is belangrijker om fit te blijven en te worden", vindt Van Geffen. Het doel is uiteindelijk om tien procent van de inwoners van Oss die nog niet beweegt in de komende vijf jaar aan het bewegen te krijgen.

In het voorjaar is een landelijk sportakkoord getekend. In april hebben de wethouder en Marc Ghering van Sport Expertise Centrum een intentieverklaring getekend om dat ook lokaal op poten te zeten. Daarna ging een klankbordgroep met het proces aan de slag. De groep bestond uit vertegenwoordigers van Osse sportverenigingen, fitnessbedrijven, GGD, ONS Welzijn, SAAM Scholen, de Rabobank, Brabant Wonen, de gemeente Oss en Sport Expertise Centrum.

Tijdens de ondertekening was onder andere de hoofd jeugdopleidingen van voetbalclub Willem II, Bastiaan Riemersma, te gast. Hij liet de aanwezigen eerder op de avond inspireren over hoe men om moet gaan met kinderen tijdens het onwikkelen van talent.