Osse verdediger Rens van Eijden promoveert met NEC naar Eredivisie: 'Op het juiste moment gepiekt'

Dolle vreugde bij NEC-aanvoerder Rens van Eijden: de Ossenaar is zondagavond namelijk gepromoveerd naar de Eredivisie, dankzij een late zege op NAC Breda.

NEC had zich voor de finale geplaatst door eerst te winnen van Almere City, waarna ook Roda JC aan de kant werd gezet. In die met 3-0 gewonnen wedstrijd scoorde onder andere Van Eijden voor de Nijmegenaren.

In Breda opende Cas Odenthal zondagavond in de eerste helft de score namens NEC. Daarna was het NAC dat bijna continu de bovenliggende partij was. Dat overwicht betaalde zich uit in de 70e minuut, toen invaller en ‘zoon-van’ Sydney van Hooijdonk de gelijkmaker aantekende, na een onoplettendheid van Van Eijden.

NAC bleef in het vervolg aandringen en kansen creëren, maar kwam niet tot scoren. Het leek erop dat een verlenging onvermijdelijk was, maar dat was buiten Jonathan Okita gerekend. De aanvaller zorgde met een subtiele voetbeweging op fraaie wijze voor de 1-2. Dat bleek de winnende treffer te zijn, waardoor de Nijmegenaren volgend jaar in de Eredivisie mogen uitkomen.

Trots

Van Eijden nam na afloop voor de camera van ESPN de critici op de hak: "Jullie hebben er het hele jaar weinig voor gegeven, maar we hebben op het juiste moment gepiekt. Ik denk niet dat we het verdiend hebben op basis van ons spel dit seizoen, daardoor was het vertrouwen niet groot in ons. Dan is het mooi dat je in deze drie wedstrijden kan laten zien dat je toch play-offs afdwingt en naar de Eredivisie gaat."

De Ossenaar is als vanzelfsprekend dan ook blij met de promotie: "We hebben altijd vertrouwen in elkaars kwaliteiten gehad en hard gewerkt om dit te bereiken. Daar ben ik trots op."