advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse verpleegkundestudent geeft inkijkje in haar studentenleven in coronatijd

De Osse verpleegkundestudent Veronica Ligovid (19) geeft deze week een inkijkje in haar studentenleven. Deze week neemt zij namelijk het Instagram-account van fontyshogescholen over, waarop zij (aankomende) studenten informeert over haar studie.

Elke week neemt een andere Fontysstudent het account – dat ruim tienduizend volgers heeft – over. Ligovid: “Op deze manier krijgen toekomstige studenten een beter, maar ook realistischer beeld van hoe een studentenleven in coronatijd eruitziet. Dit zal uiteindelijk helpen bij hun studiekeuze. En aangezien in deze gekke tijd alle fysieke open dagen niet doorgaan, is dit wel een leuke manier van inzicht krijgen in een studentenleven.”
 
Naast het bekijken van posts, kunnen geïnteresseerden vragen stellen via de Instagram-stories. “De vragen verschillen heel erg. De een kan een vraag hebben over stagevergoeding, de ander over de opleiding zelf. Dat maakt het beantwoorden van de vragen zo leuk voor mij!”

Thuisstudie en stage

De verpleegkundestudente post deze week over alles wat ze in haar dagelijks studentenleven meemaakt. “Door corona zijn vrijwel alle lessen online. De lessen die wij nog wel op fysiek mogen volgen, zijn de praktijklessen. In die lessen leren we bijvoorbeeld te injecteren, wonden te verzorgen en bedden te verschonen.”

Naast haar thuisstudie loopt Ligovid de komende weken stage bij de GGD Hart voor Brabant. Hoe ziet haar stage eruit? “Als eerstejaars stagiair is het vooral meelopen met de jeugdverpleegkundige. Daarna mag je iets meer dingen doen, zoals een spelletje met een kind om te kijken hoe de ontwikkeling is, het uitvoeren van een oog- en gehoortest en het meten en wegen van kinderen.”  

De studente is tot en met zondag 7 maart actief op het account van fontyshogescholen. Ook benieuwd naar haar studentenleven? Bekijk hieronder de post en check de Instagram-stories op het kanaal.