advertentie Banner SNLR.nl

Osse voetbalclubs testen vorm bij RKSV Margriet

Bij RKSV Margriet vindt zondag de tweede editie van het voorbereidingstoernooi plaats. SV Ruwaard en Vesta '19 debuteren op het voetbaltoernooi.

Organisator Pascal van Druten weet dat bijna alles gereed is voor komende zondag. "We zijn er voor zover we kunnen klaar voor", zegt Van Druten. Terugblikkend op de editie van vorig jaar, heeft hij besloten de pauzes korter te maken. 

Acht teams verschijnen zondag aan de aftrap. SV Ruwaard en Vesta '19, het gezamenlijke elftal van VV Ravenstein en SDDL, doen voor het eerst mee. De andere teams zijn FC Schadewijk, DESO, Cito zaterdag en Cito Zondag, het organiserende RKSV Margriet en titelhouder Berghem Sport.

'Altijd competitie'
Van de genoemde teams komt Berghem Sport op het hoogste niveau, tweede klasse, uit. Dat wil niet zeggen dat zij ook zondag weer het toernooi winnend afsluiten. "We hebben rekening gehouden met sterkte in de verschillende poules. Zo zit er altijd competitie in." Het winnen van het toernooi is niet het belangrijkste. "Het gaat puur om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen", vertelt Van Druten. 

Sponsor
Voor de eerste keer kent het toernooi een sponsor. Joep van Loosbroek sponsort met zijn makelaarsbedrijf, ondanks dat hij niets met voetbal heeft. "Ik vind het belangrijk om wat terug te doen voor de lokale markt", zegt Van Loosbroek. "Ik verwacht een leuke, sportieve dag met een beetje competitie. Hopelijk een mooie dag met goed weer en heel veel plezier. Van mij mag de beste winnen."

Ontbrekende clubs
O.S.S. '20 en SV TOP doen niet mee. "Zij spelen op een dusdanig hoog niveau, dat ze andere tegenstanders nodig hebben in de voorbereiding om in vorm aan de competitie te kunnen beginnen." Ook Herpinia, NLC '03 en SBV Haren ontbreken. "Dat vind ik jammer. Ik ga ze volgend jaar wel weer uitnodigen."