advertentie Banner SNLR.nl

Osse voetballers maken stap naar de Eredivisie

RKC Waalwijk heeft volgend seizoen de beschikking over twee Ossenaren. Dean van der Sluys komt over van TOP Oss en Teun van Grunsven speelde bij de amateurs van O.S.S '20.

Vanaf volgende maand staan de voetballers onder contract bij de promovendus. Linkervleugelverdediger Van der Sluys haalde met TOP Oss de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Voor mij persoonlijk was het ook wel een geslaagd seizoen, met 30 wedstrijden in de basis", zegt Van der Sluys. Rond de winterstop klopte de club uit Waalwijk aan voor een transfer. 

Blanco

Centrale verdediger Van Grunsven speelde met O.S.S. ‘20 in de Derde Divisie Zondag. Een flinke stap voor hem dus. En dan speelt RKC volgend jaar ook nog in de Eredivisie. "Alleen maar een mooie uitdaging", vindt Van Grunsven. "Ik ga er lekker blanco in en me proberen aan te passen. Het is niet realistisch om direct te denken aan een basisplaats."

Complete verrassing

Ook Van der Sluys had zich al ingesteld op nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "De promotie kwam voor mij als een complete verrassing", zegt Van Grunsven. Beide heren hebben er al vertrouwen in dat hun nieuwe club zich kan handhaven op het hoogste niveau.