advertentie Banner Trined

Osse Wereldmaaltijd als drive-thru afgelast

In Oss wordt op 16 oktober voor de negende keer de Wereldmaaltijd gehouden, maar vanwege de coronamaatregelen wel in een andere vorm: een drive-thru.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Global Goals Oss in samenwerking met Stichting Thuis in Oss. De Wereldmaaltijd wordt dit jaar bereid door koks uit Syrië en Irak van cateringbedrijf Beet Jidi.

De maaltijd is onderdeel van Wereldvoedseldag, die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Doel is om mensen er van bewust te maken dat wereldwijd ruim 820 miljoen mensen dagelijks te weinig voedsel hebben. Terwijl er in andere delen van de wereld sprake is van een overschot aan voedsel en veel mensen kampen met overgewicht. In de Wereldmaaltijd zijn per persoon niet meer ingrediënten verwerkt dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijke verdeling van voedsel wereldwijd.

Janne Kuijpers, voorzitter van Stichting Global Goals Oss: “Als we ons elke dag aan die hoeveelheden houden, zal de verdeling van voedsel in de hele wereld veranderen en de ongelijkheid minder worden.”

Vanwege corona is er dit jaar dus geen samenkomst op een locatie maar kan het vooraf bestelde eten via een drive-thru worden opgehaald bij ROC De Leijgraaf. Bestellen kan vanaf woensdag via www.wereldmaaltijd.hoale.nl

Update 14 oktober 2020

De drive-thru op 16 oktober gaat niet door. Het brengt met 500 verkochte maaltijden te veel mensen op de been en zorgt voor onnodige verplaatsingen, aldus de organisatie. Mensen die een Wereldmaaltijd hadden besteld, krijgen automatisch het geld teruggestort op hun rekening. De voorraad die inmiddels was ingekocht voor De Wereldmaaltijd, wordt beschikbaar gesteld aan de Voedselbank. De bedoeling is dat De Wereldmaaltijd later wordt ingehaald.