Osse wethouder Van Kessel 40 dagen zonder alcohol

Wethouder Thijs van Kessel is een van de Osse deelnemers aan de nieuwe landelijke 'IkPas' campagne die woensdag van start gaat.

De bedoeling daarvan is om 40 dagen lang geen alcohol te drinken. Het is een vervolg op de 'DryJanuary' actie, waar in Nederland ruim 40.000 mensen aan meededen. Doel van de nieuwe actie is om na het einde van carnaval het alcoholgebruik tot en met 5 april 'op pauze' te zetten.

Van Kessel heeft als wethouder onder meer gezondheid in zijn portefeuille zitten: "Ik zie heel vaak excessen als het gaat om alcoholgebruik. Mensen die te veel drinken en dan deelnemen aan het verkeer, of ruzie en gedoe in het uitgaanscircuit. Dus ik denk dat het als gemeente een goed idee is om mensen een beetje aan het te denken te zetten. Een biertje of wijntje op z'n tijd is helemaal prima, maar hou het wel binnen de grenzen van wat je zelf kunt hebben en wat je je omgeving aandoet".

Op de website van de landelijke IkPas campagne is te zien dat inmiddels bijna 8800 mensen zich hebben aangemeld om mee te doen.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen