Osse wijk Schadewijk krijgt fototentoonstelling en spel ‘Van Vrúúgùr tot nou’

De geschiedenis van de Osse wijk Schadewijk moet bewaard blijven, zo vindt Alex van der Heijden van ONS Welzijn. Daarom verschijnt er een spel met foto’s uit de rijke historie.

In samenwerking met de wijkraad van Schadewijk ontstond het idee om de geschiedenis van de wijk onder de aandacht te brengen. Het resultaat is het spel ‘Van Vrúúgùr tot nou’ waarbij het de bedoeling om een oude en een nieuwe foto bij elkaar te zoeken om verhalen en herinneren op te halen.

De foto’s die gebruikt zijn komen grotendeels van het stadsarchief en daarnaast van hobbyfotograaf Henk van Hoek, die in het verleden in de wijk Schadewijk woonde.

(Tekst loopt verder onder afbeelding)

Het verzamelen van de foto’s was een hele klus. Het nodige beeldmateriaal is verloren gegaan, maar gelukkig niet alles. “Eigenlijk viel het aantal foto’s van inmiddels gesloopte objecten enorm mee. Op een paar verdwenen molens en een afgebrande kerk na is het meeste eigenlijk nog wel terug te vinden.”

Het idee van het spel komt voort uit de tentoonstelling ‘Museum Schaduwrijk’ die plaatsvindt op 17 oktober in wijkcentrum Schadewijk.