advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Osse Zwiers Food Group neemt productlijn Veggy Kitchen over

De Osse horecaslager Zwiers Food Group gaat ook aan de slag met vegetarische producten. Op 1 april heeft het bedrijf de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud.

Dat betekent dat de vegetarische burgers, frikandellen en kaassoufflés binnenkort onder de naam Zwiers in de schappen van supermarkten liggen. Zwiers zal de producten ook ruim uitzetten in de horeca.

Zwiers, bekend van Euro Meat en de Food Loods Oss, is de afgelopen zeven jaar flink gegroeid. In 2020 heeft het bovendien de vleesproducten van Dalco overgenomen. Het Osse Dalco zelf produceert sinds die tijd alleen vegetarische producten. Ook deze nieuwe lijn zal Dalco gaan maken, Zwiers zal ze dan verspreiden.

"We zijn niet blind voor de wereld. Of we het nu willen of niet, vegetarisch gaat steeds meer de toekomst zijn", zegt Ronnie Jongenelen van de Zwiers Food Group. De voedseltak was voor &Samhoud enigszins branchevreemd. Het bedrijf wil zich focussen op advies aan zakelijke klanten. "Ik kan me voorstellen dat we een dergelijk besluit ook zonder corona hadden genomen", vertelt Ingrid Smolders van &Samhoud. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, blijft geheim.