advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ossenaar opgepakt in groot wapenhandel-onderzoek, woning vol wapens en munitie

In een grootschalig landelijk onderzoek naar wapenhandel is een man uit Oss opgepakt. In zijn woning zouden allerlei wapens, munitie en ombouw-materialen zijn aangetroffen.

Die materialen gebruikte de Ossenaar om alarmpistolen om te bouwen tot echte vuurwapens.

Hij zou deel uitmaken van een netwerk waarvan in totaal zeventien mannen zijn aangehouden. De verdachten komen uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen, Soest, Nieuwegein en dus Oss.

Vuurwapens

De zaak kwam in januari 2020 aan het rollen na verkregen informatie uit een vuurwapenhandel-onderzoek bij de politie Noord Nederland, een aanhouding van een verdachte met een vuurwapen in Amsterdam én een aanhouding van twee verdachten in Lelystad voor het bezitten van verdovende middelen.

Op in beslag genomen telefoons troffen agenten onder andere chatberichten aan over de aanschaf van vuurwapens en munitie. Dat was voldoende aanleiding voor de recherche om een groot onderzoek op te starten.

Chatberichten

Dat onderzoek leidde in mei 2020 naar een 35-jarige man uit Amersfoort met de bijnaam Luciano Pavarotti. Hij werd op 27 mei aangehouden en onder andere telefoons van hem werden in beslag genomen. Uit chatberichten kwamen nog vijf nieuwe verdachten naar voren, waaronder de man uit Oss.

In dit onderzoek bleek het volgens de politie kinderlijk eenvoudig een vuurwapen te kopen. “Het was schokkend om te zien dat we met een simpel berichtje in een chat zo een machinegeweer konden regelen”, aldus Folkert van Dekken, teamleider van het onderzoek.