advertentie Banner Trined

Ossenaren spontaan verrast met gouden ticket voor museum Jan Cunen

Vijf Ossenaren zijn vrijdagmiddag door medewerkers van Jan Cunen spontaan verrast met zogeheten gouden tickets die recht geven op een VIP-tour in het museum. “Dit is hartstikke mooi!”

De vijf ontvangers van een gouden tickets wisten niet wat hen vrijdag overkwam. Word mij hier een abonnement aangesmeerd? Wil iemand mij wat verkopen? Nee, medewerkers van museum Jan Cunen deelden aan willekeurige personen in het Osse centrum gouden viptickets voor het museum uit. “Het idee komt van Sjakie en de Chocoladefabriek. Vanaf het moment dat ik hier directeur ben wil ik zoveel mogelijk Ossenaren leren kennen en daar heb ik het idee van de gouden tickets voor geleend”, vertelt museumdirecteur Herman Tibosch. 

Het ticket geeft recht op een VIP-tour voor twee personen en de gelukkige bepaalt zelf wat hij of zij wil zien. De ontvangers van het gouden ticket kunnen de actie van het museum zeker waarderen. “Dit is een spontane verrassing”, reageert Diny de Klijn. Ze vindt het museumgebouw prachtig, maar binnen is ze nog nooit geweest. “Ik kijk erg naar het museumbezoek uit”, zegt ze blij.

Ook Zander van den Elzen is blij met het ticket. “Ik zat vroeger op het TBL en we gingen wel eens naar Jan Cunen. Als scholier had je daar geen zin in, maar nu ik van de middelbare school af ben is het misschien goed om weer te gaan.” De ontvangers van een ticket mogen samen met één vriend of familielid het museum bezoeken. Ook mogen zij het ticket doorgeven aan een tweede persoon die ook gebruik kan maken van de VIP-tour.

In het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek bedacht Willy Wonka de gouden tickets eigenlijk niet om willekeurige personen een leuk bezoek aan de fabriek te bezorgen, maar om een opvolger te vinden die de fabriek kan overnemen. Leiden de gouden tickets wellicht tot een nieuwe museumdirecteur? Tibosch lachend: “Wie weet, je weet nooit wat er uit komt. Ik ben benieuwd wie ik allemaal tegenkom en misschien zit daar wel een jongere tussen die later directeur wordt en hier voor het eerst kwam via zo’n gouden ticket. Je weet het niet.”