Harenschool krijgt reünie die begon als grap

Spontaan ontstaan op social media: de reunie voor oud-leerlingen van de Harenschool in Den Bosch. En er wordt meteen een goed doel mee gesteund.

Het begon allemaal als een grap. Een klasgenoot van vroeger plaatste een oude foto van de Harenschool op Facebook. Dat leverde zoveel reacties op, dat er een Faceboogroep werd gemaakt. Die had in een mum van tijd meer dan zeshonderd aanmeldingen.

Een reünie was de volgende logische stap. Die gaat er op 22 november ook komen: voor oud-leerlingen EN het onderwijzend personeel. Wel exclusief bedoeld voor de mensen die de sfeer in het voormalige gebouw van de Harenschool nog hebben meegemaakt, benadrukt de organisatie. "De kerstvieringen, SInterklaas, de weekafsluitingen.. alles wat ik me van die tijd herinner is leuk" zegt organisator Nancy Oosterling. 

Een deel van het entreegeld gaat naar twee goede doelen: de Stichting ALS en de kankerbestrijding. De Harenschool heeft hier eerder al geld voor ingezameld omdat leraren en leerlingen in hun omgeving met de ziektes te maken kregen. De organisatie vond het een mooi gebaar om dit over te nemen. 

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen