Oud postkantoor maakt plaats voor appartementen: 'doodzonde'

Het oude postkantoor aan de Markt in Veghel is binnenkort definitief verleden tijd. Het pand, dat sinds de sluiting leeg staat, moet plaatsmaken voor appartementen. 

Het voormalige postkantoor werd in 1962 geopend. Het was een ontwerp van de veelgevraagde architect Cees Pouderoyen. Naar Duits model werd in de galerij aan de voorzijde een 'stille afdeling' met telefooncel, zegelautomaten en postbussen ingericht waar het publiek ook buiten openingstijden terecht kon. Dat was uniek in de regio. De postdirecteur van het district Den Bosch noemde het Veghelse postkantoor daarmee de mooiste van de regio. 

'Doodzonde'
Rolf Vonk, bestuurslid van de Veghelse heemkundekring, vindt het jammer dat het pand tegen de vlakte gaat en er projectbouw voor terugkomt. "Het oude postkantoor was een fantastisch voorbeeld van wederopbouw-architectuur en veel van die architectuur is hier al verloren gegaan. Dat er nu een appartementencomplex voor terugkomt, op deze locatie, vind ik echt doodzonde."

Na de sloop van het postkantoor begint de bouw van het nieuwe appartementencomplex. Eind dit jaar moeten er 26 appartementen gerealiseerd zijn die uitkijken op de Markt en op rivier de Aa. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen