Ex-PSV’er Hendriks: ‘Vrouwen mogen trots zijn op tweede plaats’

Volgens Michelle Hendriks, oud-profvoetbalster uit Geffen, is het geen schande dat Nederland van Amerika heeft verloren. "De vrouwen hebben het heel ver geschopt."

Zo’n 5,5 miljoen Nederlanders keken naar de WK-finale tegen de Amerika. De kijkcijfers waren nog nooit zo hoog voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Hendriks: “De vrouwen hebben heel Nederland op zijn kop gezet. Ik snap dat ze nu nog balen, maar ik hoop dat ze binnenkort ook trots kunnen zijn. Dat ben ik in ieder geval wel.”
 
Hendriks keerde dit jaar weer terug naar de voetbalvrouwen van de Geffense voetbalclub ‘Nooit Gedacht’. Ze volgt het vrouwenvoetbal nog op de voet. “De finale keek ik thuis met mijn vriendin. Lekker rustig, zodat we niet gestoord konden worden. Natuurlijk had ik wel stille hoop dat Nederland zou winnen. Tegelijkertijd was ik ook realistisch. Amerika is gewoon beter, wij waren de underdog. Het is dus geen schande dat we verloren hebben”, vertelt de Geffense.

Stoppen met vergelijken 
Tijdens het WK klonk er in de landelijke media soms forse kritiek op het spel van de Nederlandse vrouwen. Hendriks: “Het vrouwenvoetbal wordt altijd vergeleken met het mannenvoetbal. Hier moet men mee ophouden. Het is namelijk niet te vergelijken. Het Nederlandse vrouwenvoetbal staat nog veel meer in de kinderschoenen. Het is pas de tweede keer dat de Nederlandse vrouwen meedoen met het WK.”
 
Volgens de voetballiefhebster is het dan ook logisch dat het vrouwenvoetbal anders is om te zien. “Ja, het gaat wat langzamer. En ze zijn wat minder sterk. Maar het spel heeft wel iets puurs. De vrouwen hebben er echt plezier in, dit zie je. Ze doen het niet voor het geld.”

Volgende keer kampioen 
De Brabantse vindt het vooral leuk dat het Nederlandse vrouwenvoetbal tegenwoordig zo goed wordt bekeken. “Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst een keer gaan winnen tegen Amerika. Als we hier tien keer tegen spelen, moet er een keer tussen zitten dat wij de meeste doelpunten maken”, vertelt Hendriks.
 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen