fcdenbosch.nl

Oud-speler van DAW, FC Den Bosch en TOP Oss Wim Vissers overlijdt op 73-jarige leeftijd

Oud-voetballer Wim Vissers is zondag op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats Schaijk overleden. Hij speelde voor DAW, FC Den Bosch en later ook voor TOP Oss.

Bij Vissers werd eind vorig jaar een hersentumor geconstateerd die ongeneeslijk bleek.

Wim Vissers maakte in 1968 als 19-jarige de overstap van vierdeklasser DAW Schaijk naar FC Den Bosch. Hij kwam elf jaar lang voor de Bossche club uit, met ook twee seizoenen in de Eredivisie. Hij speelde 241 wedstrijden in de competitie en het bekertoernooi. Vissers speelde aanvankelijk als linksbuiten maar later ook als middenvelder en linkervleugelverdediger.

'De lach op het gezicht'

Oud-ploeggenoot Gerard Aichorn heeft goede herinneringen aan hem: “Wim was een technisch begaafde speler, die altijd met de lach op zijn gezicht speelde, zeker als een dribbel of passeerbeweging was geslaagd. Zelfs als verdedigers hem probeerden te schoppen, bleef hij lachen. ‘Ze konden zeker niet anders’, zag je hem dan denken.”

Wim Vissers stopte in 1978 op 30-jarige leeftijd als profvoetballer en kwam daarna nog twee jaar uit voor TOP Oss in de hoofdklasse. Zijn voetbalcarrière sloot hij af bij zijn eerste club DAW Schaijk waar hij tot aan zijn dood lid van bleef. Komende zaterdag wordt in kleine kring afscheid van hem genomen.