Oud-stagiair zamelt geld in voor Osse lunchroom

Tienduizend euro, zoveel komt het Franse Bakkertje uit Oss ondanks alle steunmaatregelen van de overheid maandelijks tekort. Daarom zamelt oud-stagiair Stefan van der Pol nu geld in om hen te helpen.

De 18-jarige Van der Pol schrok toen hij de inkomsten en uitgaven van de eigenaren hoorde. Hij besloot een crowdfundingsactie op te zetten. “Ik ben eigenaren Kees en Linda nog niet vergeten”, vertelt Van der Pol. 

Van der Pol heeft nu ruim vijfhonderd euro opgehaald. Eigenaar Kees Baak weet al wat hij als eerste met het geld wil doen. “We hebben een aantal werknemers die deze maand niet hun volledige salaris hebben gehad, omdat we dat gewoon niet meer hebben. Dat willen we hiermee betalen”, aldus Baak.

Tekst gaat verder onder de video. 

De lunchroom is al maanden dicht. Zelfs een afhaal- of bezorgservice is  niet mogelijk vanwege de kosten. Baak hoopt dat hij ooit weer klanten kan ontvangen in zijn zaak, maar hij durft nog niet te ver vooruit te kijken. “Ik heb geen idee wat de toekomst brengt”, vertelt hij. “Het erge van de hele situatie is, is dat je er als ondernemer niets aan kan doen en ondertussen zie je je bedrijf naar de knoppen gaan.”

Via de website doneeracties.nl kunt u nog een bijdrage leveren aan de lunchroom.