advertentie Banner Trined

Oud-voorzitter carnavalsstichting nu voorzitter Horizon Heesch

"Stilzitten is niks voor mij", zegt Gerrit-Jan Leeijen, die binnenkort aantreedt als nieuwe voorzitter van ziekenvereniging Horizon in Heesch. Vorig jaar stopte hij in de functie van voorzitter van Stichting Carnavalsviering Heesch. Leeijen is de opvolger van Jan van der Leest, die sinds 1987 in het bestuur van de Horizon zat.

Leeijen is sinds jaar en dag betrokken bij de ziekenvereniging: als collectant, in de organisatie van het Horizon(voetbal)toernooi en als voorzitter van SCH bij het ziekenbezoek. "Ik werd gevraagd om kartrekker te worden in de commissie van het Horizontoernooi. Maar omdat ik had vernomen dat de huidige voorzitter, Jan van der Leest, wilde stoppen, heb ik me zelf bij penningmeester Hans Minten gemeld. Een dag later hing Van der Leest al aan de telefoon om een afspraak te maken voor een gesprek." Het was snel geregeld.

Maar uiteindelijk is er door de coronacrisis toch vertraging gekomen. Leeijen zou eigenlijk al in maart aantreden, tijdens de jaarvergadering. Maar die staat inmiddels gepland op maandag 14 september. "Dan is de officiële overdracht. Tot die tijd voert Jan nog alle taken uit", vertelt de 56-jarige actieve Heeschenaar.

Alles afgelast

Alle activiteiten van de Horizon dit jaar zijn twee weken geleden geschrapt. "Geen vakantie, geen rondritten en geen ontspanningsmiddagen. We willen geen risico's nemen met deze risicogroep." Wel is er op een bepaalde andere manier contact met de cliënten. Alle aangesloten leden ontvingen bijvoorbeeld de afgelopen weken een chocoladereep.