advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Oud-wethouder Jos van Son (67) uit Rosmalen overleden

Oud-wethouder voor Rosmalens Belang Jos van Son is overleden. Hij zat voor de partij negen jaar in de gemeenteraad en was wethouder van 2015 tot 2017.

Van Son was een geboren en getogen Rosmalenaar. “Hij was een harde, gedreven politicus die met hart en ziel zijn werk deed”, vertelt fractievoorzitter Antoon de Groot van Rosmalens Belang, die twaalf jaar met Van Son samenwerkte bij de lokale partij. “Hij wilde het liefst zoveel mogelijk inwoners bij zijn werk als wethouder betrekken."

Tijdens het fractieoverleg woensdagavond stond De Groot samen met de huidige collega’s van Rosmalens Belang stil bij het overlijden van Van Son. "Hij was een bekend en geliefd persoon in Rosmalen. Het is triest dat hij het leven zo snel heeft moeten verlaten.”  

Turbulent politiek verleden

Van Son stond tijdens zijn politieke verleden meerdere keren in de schijnwerpers, al was dat niet altijd even positief. In 2015 kwam hij in het nieuws met de boodschap dat hij ongeneeslijk ziek was. Destijds vond Van Son dat hij in de communicatie hierover onder druk werd gezet door de toenmalige burgemeester Ton Rombouts.

In november 2017 is de oud-wethouder zelf opgestapt. Hij reed in Maliskamp met teveel veel alcohol op een heg in. In 2018 kwam Van Son nogmaals uitgebreid in beeld toen de politie de hem aanhield vanwege het lekken van informatie over de Bossche burgemeestersbenoeming. In november 2019 kreeg hij daarvoor 40 uur taakstraf. Hiervoor is hij niet in hoger beroep gegaan.

In juli 2020 zegde Van Son zijn lidmaatschap bij Rosmalens Belang op, vanwege het feit dat de lokale partij had ingestemd met de Visie Energielandschap. Daardoor werd in theorie een groot windmolenpark in de Rosmalense Polder mogelijk. De Groot: "Van Son had zeker zijn ups en downs in de politiek, maar hij probeerde zijn werk altijd zo goed mogelijk te doen. Het is triest dat het zo heeft moeten lopen." 

Jos van Son is na een kort ziekbed op 67-jarige leeftijd overleden.