Ouders Ximena Knol slepen psycholoog voor de rechter

De ouders van Ximena Knol, het negentienjarige meisje uit Uden dat zelfmoord pleegde door een dodelijk poeder te nemen, spannen een rechtszaak aan tegen haar psycholoog, wegens nalatigheid. 

Dat laat de advocaat van de ouders aan verschillende nieuwsmedia weten. Ximena pleegde begin vorig jaar zelfmoord met een middel dat ze op internet had gekocht. Haar ouders deden daarop in december aangifte tegen de psycholoog wegens dood door schuld. Volgens Randy Knol, de vader van Ximena heeft de psycholoog 'grove fouten' gemaakt. 

Euthanasie
Het OM besloot afgelopen zomer niet over te gaan tot strafrechtelijke vervolging, omdat 'een redelijk vermoeden van schuld' ontbrak. De ouders zijn het daar niet mee eens en stellen dat de psycholoog hun dochter aan haar lot heeft overgelaten. Zo verwees ze Ximena na meerdere suïcide pogingen door naar de Levenseindekliniek, die zich bezighoudt met euthanasie. 'Onacceptabel', vertelden de ouders eerder tegen Dtv. "Dan bevestig je als therapeut het onterechte gevoel onbehandelbaar te zijn."

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn Zelfmoord? Praat erover. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen