Oudste en jongste lijsttrekker in Den Bosch aan de tand gevoeld in Focus

Bram Roovers (SP) en Paul van der Krabben (Bosch Belang) zijn de jongste en oudste lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch. In Focus gaan ze dit weekend met elkaar in debat.

Dat Paul van der Krabben (76) bij zijn partij weer aan het roer staat is nog niet helemaal officieel maar dat lijkt nog slechts een formaliteit. En Bram Roovers (22) werd begin deze maand gekozen door de SP-leden. Een enorm leeftijdsverschil dus. De leeftijd van kandidaten op de lijsten en het zo gewenste nieuwe bloed is dan ook een van de gespreksonderwerpen in het programma.

Behalve het leeftijdsverschil zijn er ook inhoudelijk de nodige verschillen tussen beide heren. Zo ziet Bram Roovers graag een ander beleid na wat het, volgens hem rechtse, college de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. De gemeente moet een grotere rol gaan spelen als het gaat om bijvoorbeeld de economie en de woningbouw, zo stelt de SP’er. Van der Krabben ziet het huidige college niet als ‘rechts’ en noemt het belangrijk om als oppositiepartij niet altijd alleen maar tegen te zijn, maar om goede voorstellen ook gewoon te steunen.

Andere onderwerpen die in het programma aan bod komen zijn onder meer de windmolens, woningbouw en het politieke proces in de Bossche gemeenteraad.