Oudste inwoner van Volkel op 101-jarige leeftijd overleden

De oudste inwoner van Volkel, Martien van Boxtel, is afgelopen week op 101-jarige leeftijd overleden.

Van Boxtel, in Volkel ook wel bekend als Martien van Hannes Gieles, overleed in verzorgingshuis Sint Antonius. "Gelukkig mochten wij als kinderen -  vier broers en een zus - om de beurt komen waken", vertelt jongste zoon Mario van Boxtel. "Donderdag voor Pasen kreeg onze vader koorts, Paasmaandag is hij overleden. Het vermoeden is corona, maar hij is niet getest."

Martien van Boxtel was een geboren en getogen Volkelnaar. Omdat de boerderij aan de Leeuwstraat waar hij opgroeide werd overgenomen door zijn broer, werd Martien metselaar. Tot zijn 100e woonde hij nog zelfstandig op de Zeelandsedijk. Afgelopen december verhuisde Martien naar het verzorgingshuis.. "Daar leefde hij helemaal op, we zagen 'm daar nog wel een tijdje zitten", vertelt Mario. "Zijn overlijden kwam onverwacht, al weet je dat een griepje op deze leeftijd fataal kan zijn."

Op 11 februari is de 101e verjaardag van vader en opa Martien nog gevierd met 33 man en op 1 maart was er als kado nog een etentje met alle kleinkinderen in het verzorgingshuis. "Daarna gingen de deuren daar vrij snel op slot en dat was wel een sombere tijd", weet Mario. "In het begin werd er nog samen gegeten, maar daarna zat hij constant op zijn kamer. Zonder bezoek. Op de zondag voor Pasen genoot hij nog wel van de drumband die voor het verzorgingshuis speelde. En hij gooide nog paaseitjes naar beneden vanaf twee hoog."

Komende zaterdag is de afscheidsdienst van Martien van Boxtel in de kerk in Volkel. Daar mogen maar dertig mensen bij aanwezig zijn. Onderweg van zijn ouderlijk huis waar hij ligt opgebaard naar de kerk is er nog een mogelijkheid voor een laatste groet op straat aan de oudste geboren en getogen inwoner van Volkel.