advertentie Banner SNLR.nl

OV OpStapDag moet reizen laagdrempeliger maken

Senioren hebben dinsdag op station Den Bosch kennisgemaakt met het openbaar vervoer tijdens de OV OpStapDag.

Tijdens deze dag krijgen ouderen alle ins en outs te horen over reizen met het openbaar vervoer tijdens een rondleiding. Zo wordt er voorgedaan hoe je een ticket kunt kopen, hoe je moet inchecken, hoe je met de bus reist en krijgen ze een beeld van hoe het treinstation eruitziet.

Doel van de deelnemende partijen, onder meer de NS en Arriva, is om reizen laagdrempeliger te maken. “Reizen met de trein is er bij mij met de paplepel ingegoten, maar voor senioren is dit niet het geval. Het is dus niet dat het per se moeilijker voor ze is, maar ze kennen het simpelweg niet”, vertelt NS-woordvoerder Michiel Jonker.

Zo kan het volgens de woordvoerder verwarrend zijn voor oudere mensen hoe een ticketautomaat werkt of de poortjes. De bezoekers hebben vooral een specifieke reden om mee te doen aan de OV OpStapDag. “Vooralsnog pak ik altijd de auto, maar op een gegeven moment kan ik dat niet meer. Dan wil ik weten hoe het openbaar vervoer werkt”, vertelt een bezoeker.

Een deelnemer kijkt, als de rondleiding bijna is afgelopen, met een tevreden gevoel terug. "De eerste keer ga ik nog een keer met iemand anders reizen, maar na deze voorlichting durf ik vol vertrouwen het openbaar vervoer te nemen."