advertentie Banner SP Website

Over de burgemeesters die de Brabantse strijd tegen corona leidden

Omroep MAX zendt op 14 maart een documentaire uit over de drie burgemeesters die Noord-Brabant door de coronacrisis heen moesten loodsen.

Op 14 maart om 17.40 uur zendt Omroep MAX de documentaire ‘De Drie Koningen’ uit op NPO 2. Daarin blikken burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch), John Jorritsma (Eindhoven) en Theo Weterings (Tilburg), terug op de afgelopen maanden waarin zij Noord-Brabant door de coronacrisis moesten helpen.

Stil

In de documentaire vertellen de drie burgemeesters over de manier waarop ze tot besluiten komen, over de impact op de samenleving en zijn ze openhartig over wat het emotioneel met hen doet. Zo gaan ze bijvoorbeeld in op het eerste crisisoverleg dat plaatsvond op 8 maart. “Dan zie je in een keer aantallen die gaan duizelen,” vertelt burgemeester Mikkers van Den Bosch. “

Twee dagen later worden ongekende maatregelen aangekondigd: sociale contacten in Brabant moeten worden beperkt, voetbalwedstrijden worden geschrapt en evenementen verboden. “Toen we het besluit genomen hadden, was het twee minuten helemaal stil”, blikt Mikkers terug.

Eerste coronapatiënt

In de documentaire komt ook de eerste coronapatiënt, Joost Boons, aan het woord en wordt gesproken met mensen die werden geraakt door de besluiten van de veiligheidsregio’s.

De Drie Koningen
Zondag 14 maart
Om 17.40 uur bij MAX op NPO 2