advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Overlangel mag verder met nieuw dorpshuis

De kans is een stuk groter dat er binnen enkele jaren een nieuw dorpshuis komt in Overlangel. De gemeenteraad van Oss stemde in met een motie om een plan uit te gaan werken.

Naast het in gang zetten van een plan, moet de gemeente eenmalig 225.000 euro beschikbaar stellen, op voorwaarde dat de gemeenschap in staat is het nieuwe huis financieel rendabel te maken. "We zijn kei blij", zegt Willy van der Loop van de klankbordgroep. "Dit is een eerste hobbel. We hebben vol vertrouwen dat we het verder kunnen volbrengen."

Toch was wethouder Den Brok kritisch. Hij denkt nog steeds dat het niet financieel haalbaar is. "Het feit dat we als gemeenschap de handen uit de mouwen steken, zegt dat ik ervan overtuigt ben dat we als gemeenschap met die 525.000 euro een permanent dorpshuis kunnen bouwen."

Overlangel wacht al vijf jaar op een ontmoetingsruimte. Het tijdelijke paviljoen bij de voetbalvereniging OKSV kan daar niet blijven staan. Eerder dit jaar sprak de klankbordgroep van NOK (Neerloon, Overlangel en Keent) een voorkeur uit voor het scenario nieuwbouw van een dorpshuis. Het college stond al maanden stil. Daarom kwamen de verschillende politieke partijen, met de inwoners achter zich, in actie.