Overlast op foodcourt neemt weer toe: wethouder in gesprek met omwonenden

Wethouder Prinssen (VVD-Leefbaar Uden) is gisteren in gesprek gegaan met vier omwonenden van het spraakmakende foodcourt in Uden. 'De overlast is weer toegenomen.'

Dat zei hij in de raadscommissie Ruimte, economie en financiën van de gemeente Uden. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de toenemende overlast op het veelbesproken foodcourt. "De overlast op het foodcourt neemt weer toe", aldus de wethouder. "Dit horen we van verschillende kanten. Wat daar de oorzaak van is, durf ik niet te zeggen."

Niet één goede oplossing

"Omwonenden hebben bijna geen zin meer om melding te maken bij de politie of boa's", voegt Prinssen toe. De wethouder zegt toe in gesprek te blijven met de omwonenden, maar gaf daarbij aan dat het moeilijk is om één oplossing te vinden voor alle omwonenden die overlast ervaren. "Er zijn meer problemen dan alleen geluidsoverlast. Er moeten veel meer oplossingen komen."

Een geluidswal, waarvan de wethouder eerder zei dat die weinig zou oplossen, lijkt definitief van de baan.

"Omwonenden hebben bijna geen zin meer om melding te maken bij de politie of boa's."

• Wethouder Prinssen

Rondslingerend afval is één van de vormen van overlast op het foodcourt

'Koop omwonenden uit'

"Omwonenden van het Foodcourt worden recent geïntimideerd en willen niet meer met naam- en toenaam in de publiciteit komen", aldus Ruud Geerders (Gewoon Uden). "We hebben zoveel geld betaald voor de grond van het foodcourt, dan kunnen we best nog wat centen besteden aan een goede oplossing."

Mensen worden zelfs geïntimideerd.

• Ruud Geerders (Gewoon Uden)

Een suggestie die hij daarbij deed, was het uitkopen van omwonenden. Dat ziet de wethouder voorlopig niet zitten: "Mensen willen daar blijven wonen, het is hun stekkie. Ik zie ook dat ze meedenken, zij zien óók wat het foodcourt oplevert, ondanks de overlast."

Het volgende gesprek tussen de wethouder en omwonenden vindt in de eerste week van december plaats.