Overname Piccino door Humankind in kannen en kruiken

De maatschappelijke organisatie Humankind neemt de peutercentra van Piccino in Heesch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek vanaf 1 februari definitief over.

Achter de schermen werd er al langer gepraat over de mogelijke overname. Humankind verzorgt op meer dan 450 locaties in Nederland opvang voor circa 25.000 kinderen. “Na zorgvuldige overweging en vele prettige gesprekken met de regiodirectie van Humankind, zijn wij erg blij met het besluit tot samengaan om de continuïteit van onze peuteropvang te borgen”, zegt Marcel Martens van Piccino. Sander Pommé, regiodirecteur bij Humankind, laat weten dat er voor peuters en hun ouders niets verandert. "Zij blijven dezelfde vertrouwde gezichten zien. Wij zorgen er graag voor dat de overgang voor iedereen soepel verloopt.” Alle medewerkers kunnen mee over, het aantal bestaande arbeidsplaatsen blijft behouden en ook de openingstijden blijven hetzelfde.

De locatie van Piccino in Nistelrode wordt overgenomen door De Benjamin. De locatie in Vorstenbosch is in gesprek met kinderopvang Stap voor Stap.