Overval op veilinghuis: 'Het is diep triest'

“We proberen de draad weer op te pakken, maar iedereen is erg geschrokken”, reageert mede-eigenaar Rob van Hoeff op de overval van zondag, op zijn veilinghuis aan de Hekellaan in Den Bosch.

Twee daders overvielen zijn veilinghuis Korst van der Hoeff aan de Hekellaan in Den Bosch, bedreigden aanwezigen met een vuurwapen en gingen er met een nog onbekende buit vandoor. De overval gebeurde rond half 3 ’s middags; een tijdstip waarop het veilinghuis gewoon open was. De politie bevestigt dat er bezoekers binnen waren, maar kan niet aangeven hoe veel. “Vanwege de coronaregels was het aantal bezoekers sowieso al ingedeeld in bepaalde bezoektijden”, aldus een woordvoerder.

De politie is op zoek naar twee verdachten, die na de overval met een onbekende hoeveelheid sieraden vertrokken op een grijze scooter in de richting van de Zuid-Willemsvaart. De ene verdachte zou een blanke man zijn van fors postuur, terwijl de andere dader volgens informatie van de politie getint zou zijn en een blauwe jas aan had.

Het veilinghuis is inmiddels ‘gewoon’ weer open. “Iedereen is heel erg geschrokken, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Vandaag zijn we gewoon weer open, met iets minder sieraden dan normaal”, aldus Van Hoeff. De eigenaar is, net als zijn personeel enorm geschrokken van de overval. "Het is echt diep triest, wat hier is gebeurd. Ik heb er geen andere woorden voor."

De politie laat weten nog opzoek te zijn naar de verdachten. “We hebben al met enkele getuigen gesproken maar komen uiteraard graag in contact met mensen die meer weten”.