Paardrijders in Heesch klaar met onveilige situatie in de Wijststraat

Ruiters zijn de onveilige toestand op de Wijststraat in Heesch zat. Daarom is Menke Steenbergen nu een petitie begonnen om aandacht te vragen voor de situatie.

Steenbergen is een fervent paardrijdster. Het liefst zit zij uren op haar paard. Toch bekruipt haar iedere keer wanneer zij over de Wijststraat rijdt een onbehaaglijk gevoel. “Mijn paard is een keer gaan steigeren door het vele verkeer wat door de Wijststraat raast. Daardoor viel ik op mijn rug. Gelukkig ging mijn paard er niet vandoor.”

Tekst loopt verder onder de video

Voor Annouchka Verploegen liep het slechter af. “Mijn paard en ik hebben een keer een aanrijding gehad met een auto. Sindsdien durfde hij niet meer de straat op. Daarom heb ik het paard helaas weg moeten doen.”

Toename in verkeer

De combinatie van het vele verkeer en de beperkte mogelijkheden om uit te wijken voor automobilisten maakt het volgens Steenbergen gevaarlijk. Volgens haar is de intensiteit van het verkeer fors toegenomen. Iets wat ook Mari van de Wetering van de stal de Flierefluiter aan de Wijststraat beaamd. “Ik woon hier al vijftig jaar en heb de weg zien veranderen van een landbouwweg naar de huidige situatie. Het is er nu erg druk. De gemeente heeft wel maatregelen getroffen zoals het aanleggen van een fietspad. Maar het verkeer is toegenomen.”

De gemeente Bernheze gaat op 7 juni in gesprek met initiatiefneemster Steenbergen over de petitie.