Paco van Moorsel terug bij FC Den Bosch

Paco van Moorsel keert na zeven seizoenen terug bij FC Den Bosch. De tweebenige middenvelder tekent voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen.

De 29-jarige Van Moorsel speelde eerder tussen 2006 en 2012 in De Vliert. In 134 wedstrijden kwam hij 28 keer tot scoren. Van Moorsel vertrok in 2012 naar FC Groningen en speelde daarna bij SC Cambuur, NEC, Sparta en Go Ahead Eagles.

Bert Ruijsch, manager voetbalzaken FC Den Bosch, is blij met de komst van Van Moorsel: “Met zijn ervaring is Paco een welkome versterking voor onze selectie. We hebben veel jonge spelers en voor de balans wil je – zeker in de as – spelers die al wat langer meelopen. Paco kan bovendien op meerdere posities spelen. Verder heeft hij scorend vermogen en brengt hij aanvallende impulsen in het team. Omdat hij de club en de clubcultuur kent, hoeft hij ook niet te wennen. Hij is direct inpasbaar.”

Paco van Moorsel vindt het fijn om terug te keren op het oude nest: “Ik was transfervrij toen FC Den Bosch zich meldde. Daarna was het snel geregeld. FC Den Bosch is altijd mijn club geweest en ik kijk ernaar uit om het blauwwitte shirt weer aan te trekken. Van de huidige selectie heb ik overigens alleen met Danny Verbeek samen gespeeld. En mijn vroegere teamgenoot Paul Beekmans is nu assistent-trainer. Rondom de club ken ik sowieso nog veel mensen, want ik ben altijd in de omgeving blijven wonen. Afgelopen seizoen was sportief gezien heel goed en ik wil graag mijn inbreng hebben om ook van het komende seizoen een succes te maken.”

advertentie

Lees ook deze artikelen