Paleis voor Volksvlijt nieuw huisgezelschap Verkadefabriek

Het Bossche theatergezelschap Paleis voor Volksvlijt mag zich voortaan ook huisgezelschap van de Verkadefabriek noemen. Beide partijen hebben besloten voor langere tijd een creatieve verbintenis aan te gaan.

De Verkadefabriek werkte al met vier andere huisgezelschappen samen, die hun try-outs en premières ook daar beleven. Het gaat om Theater Artemis, Panama Pictures, Matzer Theaterproducties en Lucas de Man.

De Verkadefabriek en Paleis voor Volksvlijt presenteerden in 2019 samen de succesvolle openluchtvoorstelling WIJ. Mede door die ervaring is nu besloten voor langere tijd te gaan samenwerken. Paleis voor Volksvlijt wil in haar producties maatschappelijke thema’s behandelen en actuele kwesties zichtbaar en bespreekbaar maken. Doel is om ‘echte mensen’ te laten zien, en daarom wordt er gewerkt met zowel ‘vrijetijdsspelers’ als professionals.

Het volgende project wordt ZIJ, omschreven als een ‘zomerse stadstheatervoorstelling op locatie, over wat immigranten in de Bossche volkswijken ervaren, hoe anderen naar hen kijken en met hen omgaan’. De voorstelling is in juli buiten bij de Verkadefabriek te zien.