advertentie Banner SNLR.nl

‘Parade-terras’ geslaagd voor laatste test

Opgeluchte gezichten vrijdagmiddag bij de horecaondernemers aan de Parade in Den Bosch. Hun verruimde terrassen kregen na een laatste inspectie het groene licht.

De uitbaters van de zes cafés hadden een proefopstelling gemaakt op het grote plein voor de Sint Jan. Op gepaste afstand van elkaar waren 120 stoelen en de bijbehorende tafeltjes neergezet. Medewerkers van de gemeente kwamen een kijkje nemen en reageerden positief op de opzet, die door de ondernemers zelf in overleg tot stand was gekomen. 

Komende maandag mogen de cafés dus hier de klanten gaan bedienen die door de coronamaatregelen niet op het normale terras terecht kunnen. Want dat wil Peter van den Groenendaal van Stadsherberg ’t Pumpke nog wel even benadrukken: “Het is niet zo dat wij hier nu extra terrasruimte krijgen. Hier staan nu gewoon de stoelen en tafels die we normaalgesproken op ons eigen terras hebben staan.” 

Toch zijn hij en zijn collega’s blij met de extra bewegingsruimte die de gemeente Den Bosch nu biedt. “Het wordt nog wel wat meer aangekleed met groen en er komen nog afzettingen. Want we moeten niet hebben dat de stoelen straks overal op de Parade terechtkomen als mensen ergens anders in de zon willen zitten”, aldus Groenendaal. 

De stoelen en tafeltjes moesten na de test weer naar binnen, want zaterdag is er eerst nog markt op de Parade.