Partijen positief over plan Brouwershoeve 

Er mogen appartementen en horeca komen op en rond de plek van de voormalige Brouwershoeve in Nistelrode. Dat vinden de politieke partijen in Bernheze.

De partijen lieten maandagavond tijdens een commissievergadering weten positief te zijn over het ontwerpbestemmingsplan. “Fijn dat er na al die jaren nu eindelijk iets gebeurt”.  

Het is al meer dan tien jaar geleden dat de Brouwershoeve door brand werd verwoest. Lang heeft de locatie er verlaten bij gelegen in het centrum van Nistelrode. Initiatiefnemers hebben hiervoor een plan ontwikkeld waarin een combinatie van wonen met horeca gerealiseerd wordt. 

Het plan is om 21 appartementen, 3 patiowoningen en horeca te kunnen bouwen in de kern van Nistelrode. Daarnaast wordt restaurant' t Pumpke uitgebreid met een Oranjerie aan de voorzijde.  

Mensen met een kleine portemonee staan nu buiten spel

Cor van Erp, raadslid SP

Cor van Erp van de SP had graag gezien dat er tussen de dure appartementen ook goedkopere appartementen worden gebouwd. “Mensen met een kleine portemonnee staan nu buiten spel.” Wethouder Peter van Boekel liet weten dat dit in het huidige plan niet mogelijk is. ”We kunnen niet opnieuw in onderhandeling met de initiatiefnemer. Daarnaast zijn er op andere plekken genoeg sociale huurwoningen.”  

advertentie

Lees ook deze artikelen