advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Pas in slotfase komt TOP op stoom, maar te laat voor resultaat

TOP Oss is het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een nederlaag. Helmond Sport maakte in grote delen van de wedstrijd de betere indruk, maar TOP kwam er pas in toen de tegenstanders met tien man kwamen te staan. Het bleek te laat (1-2).

TOP Oss begon zaterdagavond vol goede moed aan een nieuwe competitie. Met de nieuwe doelman Bo Geens direct in de basis. Olivier Rommens moest door een gisteren opgelopen blessure afhaken. Hij was een van de vele afwezigen, onder wie ook de langdurig afwezigen Philippe Rommens en Giovanni Büttner. Een paar minuten na de aftrap kon Geens al vissen. De verdedigers voor hem gaven een verloren bal vanuit een vrije trap te gemakkelijk weg, waarna Jeff Stans de bal vol op de pantoffel nam (0-1).

De Ossenaren moesten er even in komen, want na ongeveer 22 minuten kwam TOP steeds beter in de wedstrijd, met een kopbal op doel van Dennis van der Heijden (gekeerd door de keeper van Helmond Sport) en een schot over van Matthijs van Nispen. Niels Fleuren hield tot twee keer toe een counter van Helmond Sport tegen, waardoor het bij een tegendoelpunt bleef. TOP maakte aan het eind van de eerste helft het spel.
In de tweede helft was dat anders. TOP leek in de rust in slaap te zijn gesukkeld. Helmond Sport nam het initiatief weer over en testte Geens meerdere malen. Hij maakte een degelijke indruk, maar kon in de 55e minuut niets anders dan een rebound weggeven. Van Keilegom stond klaar om zijn ploeg op 0-2 te schieten.

Op dit moment koos trainer Klaas Wels voor een extra spits. De deze zomer aangetrokken Kyvon Leidsman kwam in de ploeg. Hij was daarmee de vierde debutant voor TOP in een competitiewedstrijd. Later kwamen daar ook Ruben Roosken en Dean Guezen bij. Op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek, ging Dzepar namens Helmond Sport in de fout. Hij pakte zijn tweede gele kaart. Uit een corner was het Dennis van der Heijden die TOP met het hoofd terug in de wedstrijd bracht (1-2). Klaas Wels had even daarvoor ook aanvaller Lars Hutten het veld in gestuurd in plaats van verdediger Lorenzo Piqué. Alles of niets, waarbij het niets werd. Jan Lammers kwam nog het dichtst bij. Zijn inzet ging net naast. 

Op Twitter ontstond tijdens de wedstrijd commotie over de combinatie van een confederatievlag met een vlag 'Oss whites' op de tribune achter het doel van Geens. 

TOP Oss 1 - 2 Helmond Sport
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Niels Fleuren, Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers, Lorenzo Piqué; Trevor David, Lion Kaak, Matthijs van Nispen, Grad Damen; Dennis van der Heijden en Cas Peters
Opstelling Helmond Sport: Van Gassel, Reith, Dzepar, Van Hoorenbeek, Van der Sluijs, Vereijken, Stans, Duijvenstijn, Van Keilegom, Loukili, Thomassen
Invallers TOP Oss: Kyvon Leidsman, Ruben Roosken, Dean Guezen, Lars Hutten
Doelpunten: Van der Heijden (TOP), Stans, Van Keilegom (Helmond Sport)