advertentie Banner SNLR.nl

Patiëntvriendelijke acties in Bernhoven

Ziekenhuis Bernhoven draait komende woensdag tijdens de landelijke ziekenhuisstaking op diverse afdelingen aangepaste 'zondagsdiensten'. 

Ook zijn er ludieke, patiëntvriendelijke acties.

In de kliniek, op de operatiekamers, bij de afdeling radiologie (locatie Uden en Oss) en bij de verbandkamer en lichttherapie van dermatologie (locatie Uden en Oss) wordt een aangepaste ‘zondagsdienst’ gedraaid.

Het ziekenhuis heeft alle patiënten waarvan de afspraak verschuift geïnformeerd en nieuwe afspraken geregeld. Het gaat om zo'n tachtig patiënten. Mensen die niet gebeld zijn, daarvan gaat de afspraak gewoon door want het ziekenhuis blijft voor het grootste deel gewoon in bedrijf op de actiedag. De poliklinieken en prikposten zijn geopend, medisch specialisten zijn gewoon aan het werk. Ook de spoedzorg is volledig toegankelijk.

In de hal van Bernhoven zijn activiteiten en in het ziekenhuis wordt woensdag extra tijd tijd vrijgemaakt voor aandacht voor patiënten en hun familie.

Op 20 november is er een landelijke actiedag in een groot aantal ziekenhuizen. Er wordt dan aandacht gevraagd voor onder andere de toenemende werkdruk, het complexer worden van de zorg, het groeiend personeelstekort en een passende cao.