advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Paul Kagie in beeld als wethouder in Pijnacker-Nootdorp

Er is een serieuze kans dat oud-wethouder Paul Kagie van Leefbaar ’s-Hertogenbosch de Bossche gemeenteraad gaat verlaten.

Kagie is door een lokale partij in Pijnacker-Nootdorp voorgedragen als nieuwe wethouder. De wethouder van Eerlijk Alternatief moest opstappen omdat ze struikelde over een pleegzorgdossier. Kagie kwam in beeld omdat hij met zijn bedrijf consultancy geeft voor wethouders in het sociaal domein.

Of Paul Kagie ook de nieuwe wethouder wordt is nog niet zeker, Alle partijen in de gemeenteraad  van  Pijnacker-Nootdorp hebben in 2018 met elkaar een hoofdlijnenakkoord gesloten en dat betekent dat alle partijen ook een kandidaat kunnen aandragen. Eerlijk Alternatief vindt echter wel dat zij als tweede partij in grootte met vijf zetels recht hebben op een wethouderszetel.

‘Mooie kans’

Kagie zelf wil er nog niet veel over zeggen. “Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren, hoe groot de kans is dat ik wethouder word vind ik moeilijk te zeggen. Mijn hart ligt bij het sociaal domein, dus het zou een mooie uitdaging zijn om daar aan de slag te gaan.” 
Kagie was in de vorige raadsperiode wethouder in Den Bosch namens Bosch Belang en zat daarnaast vele jaren in de gemeenteraad. Ook medio jaren negentig was hij al eens twee jaar wethouder.