advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Paul Kagie wordt geen wethouder in Pijnacker-Nootdorp

Paul Kagie blijft gewoon lid van de Bossche gemeenteraad, hij heeft zich namelijk teruggetrokken als wethouderskandidaat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Hij was kandidaat voor de lokale partij Eerlijk Alternatief die in Kagie een geschikte wethouder zag vanwege zijn kennis en ervaring in het sociaal domein. Volgens de partij en Kagie zelf is er echter een politieke machtsstrijd ontstaan rond de plek van Eerlijk Alternatief in het college. “Er wordt een spel gespeeld achter de schermen”, aldus Kagie, die daarvan geen onderdeel van wenst uit te maken. 

Eerlijk Alternatief wilde een nieuwe wethouder aanleveren na het opstappen in juli van Hanneke van de Gevel. Volgens Kagie heeft het er nu alle schijn van dat Eerlijk Alternatief buitenspel wordt gezet en dat de voorkeur gaat naar een wethouder van een partij die momenteel niet in het college van B en W zit.

‘Geen stroman’

Paul Kagie stelt dat hij zich niet als stroman wil laten gebruiken in dit spel: “Daar pas ik voor. Ik heb genoeg politieke ervaring om te zien dat hier een spel gespeeld wordt. Men wil Eerlijk Alternatief niet meer als collegepartner, maar is te laf om dat gewoon te zeggen. Daarom is dit schijnproces bedacht. Maar ik weiger de stroman te zijn in dit spel waar ik, en anderen met mij, de afloop al van ken. Er zal gekozen worden voor PPN in het college, en Eerlijk Alternatief heeft het nakijken. Dat kan een politieke wens zijn van een aantal partijen in Pijnacker-Nootdorp, maar het zou ze sieren als ze met open vizier zouden strijden. Ik leen mij hier in ieder geval niet voor. Ik wens de mensen van Eerlijk Alternatief alle succes in de oppositie, ik heb deze club mensen leren kennen als politiek zeer ervaren en vooral bevlogen mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze op de inhoud de belangen van de inwoners prima blijven behartigen.”