Paula ziet het elke dag bijna misgaan op de rotonde bij de Helftheuvelpassage

Er gebeuren veel te veel ongelukken op de rotonde bij de Helftheuvelpassage in Den Bosch. Dat vindt Paula van de Stadt vanuit haar flat op de rotonde uitkijkt. “Ze rijden er ook zo hard”, zegt ze.

Elke dag kijkt ze vanuit haar keuken door een klein spleetje van haar raam. Tegen inkijkers vanaf de galerij zit er voor het grootste gedeelte folie op. “Gelukkig ben ik klein”, lacht ze. “Ik kan er precies onderdoor kijken.”

Door dat spleetje heeft ze een goed overzicht op de rotonde op de kruising van de Helftheuvelweg en de Kooikersweg. Zeker in de spits houdt ze haar hart vast. “Kijk die daar”, wijst ze naar het raam. “Die moet stoppen, maar die geeft me toch een dot gas! Er gebeuren hier regelmatig ongelukken.”

Rotonde vermijden

Zo ook een maand geleden. Een meisje op een snorscooter werd aangereden door een auto. “Die scooter lag halverwege op de rotonde op de weg. Die hebben ze dus goed aangereden.”

Een vriendin van haar die ook in de flat woont, vermijdt de rotonde zelfs. “Die durft dus absoluut niet over de rotonde heen”, vertelt Paula. “Die rijdt helemaal om, want ze vindt het doodeng.”

Als het aan Paula ligt komt er zo snel mogelijk een drempel voor de rotonde.